Якість Чаю

ВІД РОСЛИНИ ДО НАПОЮ

Збір чайного листя - один із найбільш трудомістких процесів у всій харчовій галузі світової економіки

Перед тим, як ароматна заварка в поєднанні з окропом перетворюється в унікальний, дивовижний чайний напій, чайне листя проходить довгий і складний шлях, вбираючи в себе натхненну працю людей, котрі вирощують, збирають, оброблюять чай і створюють оригінальні суміші різних його видів.

Один тільки процес переробки розсипного чаю складається із шести складних технологічнийх операцій.

На шляху від плантації до пачки, чайне листя проходить через такі процедури, як збір, зав'ялювання, скручування, ферментація, просмажування, сортування.

Виробництво чаю

ЗБІР ЛИСТЯ

Трудоємність збору чайного листя обумовлена високогірним розміщенням планатцій, що робить використання машин дуже складним. Це в свою чергу, допускає виключно ручний, вибірковий і обережний збір, неможливий при використанні комбайнів. Механічний збір чаю застосовується в основному на плато в Східній Африці, а також в Грузії. Машинна технологія дозволяє збільшити об'єм зібраного листя і знизити вартість робіт по збору, однак якість чаю, отримана таким шляхом, суттєво поступається якості чаю, зібраного вручну. Ahmad Tea Ltd використовує в совєму виробництві тільки високоякісні чаї ручного збору, при якому акуратно зриваються лише два верхніх листочка та брунька – самі соковиті і поживні на всьому кущі. Високі стандарти якості англійської компанії Ahmad Tea Ltd допускають використання тільки найкращої, дійсно відбірної сировини.

ЗАВ'ЯЛЮВАННЯ

Переробка зібраного чайного листя починається з підсушування та зав'ялювання. Основна мета цього етапу - зневоднення чайного листка. В процесі зав'ялювання листя втрачає до 55% вологи. Зав'ялюють чайне листя зазвичай у тіні, в добре провітрюваному приміщенні (чи під навісом), але деякі сорти пров'ялюють і на сонці. Зав'ялювання чаю може бути природнім і тривати від 10 до 24 годин, або штучним і тоді в спеціальних сушарках час зав'ялювання скорочується в 3-5 разів у порівнянні з природнім. Час зав'ялювання багато в чому залежить від сорту, котрий необхідно отримати, а якщо використовується природній спосіб, то ще і від оточуючих умов (вологість повітря, температура, вітер). Окрім зневоднення, на етапі зав'ялювання спадає клітинний тургор (тиск), листя стає більш еластичним і менш ламким, а його сік - більш в'язким і густим. Всі ці процеси гарантують в подальшому якісне скручування і ферментацію чайного листя.

СКРУЧУВАННЯ

Скручуванню підлягає вже підсушений чай. На цій стадії руйнуються прожилки в листках, інтенсивно виділяються соки рослини і починається процес ферментації. В цьому процесі листя чаю приймає той кінцевий вигляд, в якому його можна побачити в баночках і пачках чаю Ахмад Ті, які продаються в магазинах у всьому світі.

Після стадії скручування часто виникає необхідність в "розбитті грудочок" - листя чаю, скручене в маленькі кульки, злипається між собою, утворюючи великі грудки. Для усунення цього явища чай охолоджують і провітрюють, що робить подальшу ферментацію більш ефективною.

ФЕРМЕНТАЦІЯ

Скручуванню підлягає вже підсушений чай. На цій стадії руйнуються прожилки в листках, інтенсивно виділяються соки рослини і починається процес ферментації. В цьому процесі листя чаю приймає той кінцевий вигляд, в якому його можна побачити в баночках і пачках чаю Ахмад Ті, які продаються в магазинах у всьому світі.

Після стадії скручування часто виникає необхідність в "розбитті грудочок" - листя чаю, скручене в маленькі кульки, злипається між собою, утворюючи великі грудки. Для усунення цього явища чай охолоджують і провітрюють, що робить подальшу ферментацію більш ефективною.

СУШКА

Скручуванню підлягає вже підсушений чай. На цій стадії руйнуються прожилки в листках, інтенсивно виділяються соки рослини і починається процес ферментації. В цьому процесі листя чаю приймає той кінцевий вигляд, в якому його можна побачити в баночках і пачках чаю Ахмад Ті, які продаються в магазинах у всьому світі.

Після стадії скручування часто виникає необхідність в "розбитті грудочок" - листя чаю, скручене в маленькі кульки, злипається між собою, утворюючи великі грудки. Для усунення цього явища чай охолоджують і провітрюють, що робить подальшу ферментацію більш ефективною.

СОРТУВАННЯ

На кінцевому етапі обробки чаю після обсмажування і охолодження, відбувається сортування чайного листя за розміром, після чого формуються упаковки розсипного чаю. Форму цілого чайного листка зберігають лише близько 5 відсотків переробленого чаю. Саме цей чай, при умові, що були зібрані лише верхні листочки і бруньки рослини, являється найдорожчим і найякіснішим і саме його найчастіше використовують в компанії Аhmad Tea London для виробництва ароматних та смачних чаїв.

Якість чаю

Головним фактором успіху чаю Ахмад Ті на світовому ринку стала його виключна якість, котра обов'язково контролюється на всіх етапах виробництва і продажу: від якості сировини до якості чаю, котрий ми пропонуємо покупцю в точці роздрібного продажу

Не дивлячись на те, що сьогодні чай вирощується в більше ніж тридцяти країнах, наша компанія в своїх блендах чорних чаїв використовує лише кращі чаї тільки зі Шрі-ланки, Індії та Кенії. В зелених – тільки кращі китайські чаї. Завдяки ідеальним кліматичним умовам і колосальному досвіду саме в цих країнах вирощуються чаї найвищої якості.

Р. Афшар,
президент компанії Ahmad Tea Ltd.

Продукція під торговою маркою Ахмад Ті випускається у вигляді розсипного чаю і одноразових пакетиків для заварювання в чайнику або чашці.

На світовому чайному ринку Ahmad Tea відома, насамперед, своїми унікальними сімейними рецептами, селекцією кращих чайних зборів з різних плантацій, глибоким знанням і контролем якості на всіх стадіях чайного виробництва. Компанія дотримується єдиного стандарту на всіх своїх фабриках.

Ще до проведення торгів на чайних аукціонах, Ahmad Tea отримує тисячі зразків плантаційних чаїв. Річ у тому, що двох однакових партій чаю не буває. Навіть якщо чай зібраний з однієї плантації, він буде різнитися в залежності від погодних умов, часу та якості збору, від того, як було проведене зав'ялювання, ферментація і сушка сировини.

Завдання ті-тестерів підбирати такі плантаційні чаї, котрі дозволять створити бленд, аналогічний еталонному.

Закуплені на аукціонах різних країн чаї, надходять до фабрик у Шрі-Ланці, ОАЕ (чорні чаї) і Китаї (китайські зелені чаї). Там вони додатково очищуються, сортуються, а потім купажуються – певні чаї змішуються в затверджених головним ті-тестером пропорціях для створення букету, котрий відповідає еталонному зразку.

Еталонні зразки кожного бленду Ахмад Ті зберігаються в центральному офісі в Саутгемптоні і оновлюються щорічно, після підтвердження їх схожості комісією в складі головного ті-тестера, начальника виробництва і президента компанії.

Спеціальному контролю піддаються ароматизовані чаї з додаванням масла бергамоту, цитрусових, натуральних трав, а також різноманітних фруктів. НатуральнІ масла, котрі використовуються для ароматизації чаїв, виробляються винятково у Великобританії і точно передають смак і запах фруктів. Про якість роботи ті-тестерів Ahmad Tea говорить той факт, що ароматизовані бергамотом чаї цієї марки вважаються кращими в світі.

ПЕРЕД ФАСУВАННЯМ БЛЕНДИ КОНТРОЛЮЄ ТІ-ТЕСТЕР ЧАЙНОЇ ФАБРИКИ, ВІН ЖЕ ВИБІРКОВО ПЕРЕВІРЯЄ Й УЖЕ ГОТОВІ ДО ПРОДАЖУ ПАЧКИ З ЧАЄМ.

Особливу увагу Компанія приділяє захисту своєї продукції від підробок.

Високоякісна упаковка, маркування кожного сорту смужкою відповідного кольору, додаткова упаковка в фольгу, голографічні стрічки та інші міри забезпечують захищеність торгової марки. Купуючи продукцію Ахмад Ті, кожен покупець може бути впевнений у високій якості ексклюзивного англійського чаю.

Чайна фабрика

Головним фактором успіху чаю Ахмад Ті на світовому ринку стала його виключна якість, котра обов'язково контролюється на всіх етапах виробництва і продажу: від якості сировини до якості чаю, котрий ми пропонуємо покупцю в точці роздрібного продажу

Спільне українсько - британське підприємство «Українська чайна фабрика Ahmad Tea» є одним з найбільш технологічних чайних виробництв в Україні. Фасування продукції ведеться на сучасних лініях, що постійно модернізуються, в числі яких є два найпотужніших в Україні фасувальних автомата IMA C2000, кожен з яких здатний виробляти до 600 000 чайних пакетиків на добу.

Захист чаю, виробленого фабрикою, від підробок відбувається з використанням високотехнологічного обладнання, маркуючого кожну пачку унікальним кодом, що дозволяє простежити шлях її призначення з точністю до конкретного регіону країни, а також за допомогою голографічних стрічок та спеціальної фольги.

Сертифiкати

ISO 14001:2004
ISO 22000:2005
ISO 22000:2007
ISO 9001:2015 EN
ISO 9001:2015
GTA 2015
Top